121 miljoen dollar verlies voor Tesla

 

In het derde kwartaal van 2016 kwam Tesla voor het eerst van de rode cijfers in de zwarte cijfers, maar helaas heeft het vierde kwartaal het autobedrijf minder goeds gebracht. Vorig kwartaal is het autobedrijf namelijk weer in de rode cijfers gedoken en maakte het autobedrijf maar liefst 121 miljoen dollar verlies.

 

121 miljoen dollar verlies voor Tesla: de cijfers

In het vierde kwartaal van 2016 heeft Tesla flink verlies gemaakt, namelijk 121 miljoen dollar of omgerekend 115 miljoen euro. Een flink bedrag, maar het verlies is minder groot dan in de eerste drie maanden van 2015. In deze periode kwam het nettoverlies namelijk nog op 320 miljoen dollar uit.

 

Overigens ging het wel goed met de omzet van het autobedrijf. Omdat er flink meer auto’s werden verkocht, is de omzet namelijk wel stevig gegroeid in vergelijking met de omzet in dezelfde periode in 2015. Tesla staat erom bekend flink te investeren, waardoor het bedrijf vaak uiteindelijk grote verliezen in de boeken moet zetten. Wel heeft Tesla de omzet het afgelopen kwartaal kunnen laten groeien door de investeringen, namelijk met ongeveer 71 procent tot ruim 1,7 miljard dollar.

 

Tesla: hopelijk 50.000 auto’s verkocht in de eerste helft van 2017

Tesla heeft bekend gemaakt 50.000 auto’s te willen verkopen in de eerste helft van 2017. Hierbij wil het bedrijf profiteren van het op de markt brengen van zijn goedkopere Model 3, die veel verkocht zou moeten worden. Analisten vragen zich af of deze doelstelling van Tesla wel haalbaar is, aangezien het nog niet precies bekend is wanneer de goedkopere auto Model 3 precies op de markt moet verschijnen. Het gaat ergens dit jaar gebeuren, maar de datum is nog niet bekend gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *