Sanoma verkoopt vergelijkingswebsite Kieskeurig

Sanoma Media Netherlands heeft de vergelijkingswebsite Kieskeurig verkocht aan Reshift, de uitgever van onder andere Computer Idee, ComputerTotaal en Power Unlimited. Het gaat in feite om twee websites, want zowel Kieskeurig.nl als Kieskeurig.be zijn aan de Haarlemse uitgever verkocht. Wel moet de verkoop nog goedgekeurd worden door de ondernemingsraad van Sanoma, zo maakte het bedrijf zelf bekend. Gaat de verkoop door, dan verhuizen de 24 medewerkers van Kieskeurig naar Reshift.

 

Kieskeurig past niet meer in portfolio Sanoma

Vergelijkingswebsite Kieskeurig is niet verkocht om slechte bedrijfsresultaten, maar simpelweg omdat het bedrijf niet meer bij Sanoma past. “De vergelijkingswebsite Kieskeurig heeft onvoldoende synergie met de overige sterke merken van Sanoma’s portfolio en de domeinen waarin het bedrijf actief is”, zo verklaart de uitgever zelf in een persverklaring. Het was dan ook een strategische overweging om de vergelijkingswebsite te verkopen.

 

Het is niet bekend hoeveel het Haarlemse bedrijf Reshift aan Sanoma heeft betaald voor Kieskeurig.nl en Kieskeurig.be. Mogelijk wordt dit bekend gemaakt als de ondernemingsraad van Sanoma de overname door Reshift heeft goedgekeurd.

 

Sanoma: Reshift is een goede overnamepartij

Volgens de uitgever van diverse grote tijdschriften, is Reshift een goede overnamepartij voor Kieskeurig.nl en Kieskeurig.be. “Ze hebben een leidende positie in de Nederlandse markt voor technologie, elektronica, fotografie en games. Met hun kennis en expertise kunnen zij de inhoud van vergelijkingswebsite Kieskeurig over de volle breedte versterken”, aldus de CEO van Sanoma.

 

Reshift is zelf ook enthousiast over de overname van de vergelijkingswebsite. De CEO en mede-eigenaar van het bedrijf stelt dat Reshift op zoek was naar een significante versterking van de online activiteiten. Deze versterking heeft het bedrijf naar eigen zeggen gevonden in Kieskeurig.nl en Kieskeurig.be.

 

Wanneer de verkoop officieel is, is nog niet bekend. De ondernemingsraad van Sanoma moet de verkoop namelijk nog goedkeuren, al wordt niet verwacht dat hier problemen bij komen kijken. De kans is dan ook groot dat de transactie snel uitgevoerd zal worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *