Beleggen in koper: vier opties

Veel mensen denken bij het beleggen aan geld aan het beleggen in aandelen, in obligaties of in beleggingsfondsen, maar in feite zijn er veel meer manieren om het vermogen te vergroten door middel van een belegging. Zo kun je ook geld beleggen in grondstoffen als koper, waarbij je geld verdient door gebruik te maken van de stijgende waarde van deze grondstof. Wat een belegging in koper precies inhoudt en hoe je dit op verschillende manieren kan doen, lees je in dit artikel.

 

Beleggen in koper: een korte introductie

Als je belegt in koper, koop je als het feite koper op om geld te verdienen op de stijgende waarde van deze grondstof. Dit betekent niet dat je online koper bestelt en een grote hoeveelheid koper thuis bezorgd krijgt, maar dat je op een andere manier geld belegt in de grondstof. Overigens is het fysiek beleggen in koper wel mogelijk, maar dit is geen interessante optie omdat je al dit koper dan op moet slaan en ook weer moet zien te verkopen. Welke opties wel interessant zijn bij het investeren van geld in de grondstof koper, lees je in onderstaande alinea.

 

De vier mogelijkheden van beleggen in koper

Als je geld wil beleggen door de grondstof koper aan te schaffen, kun je dit op vier manieren doen:

  1. Het investeren van geld in de grondstof koper bij een online broker. Er zijn diverse online brokers die deze optie aanbieden, dus er zijn diverse adressen waar je terecht kunt voor het zelfstandig en online investeren in de grondstof.
  2. Het investeren van geld in de grondstof koper via een futurecontract: een futurecontract is een financieel contract tussen twee partijen waarin wordt vastgelegd wanneer, hoeveel en tegen welke prijs koper wordt verhandeld.
  3. Het investeren van geld in de grondstof koper via een optie: een optie is het recht om koper te kopen of verkopen tegen een vooraf vastgestelde prijs voor een bepaalde periode.
  4. Het investeren van geld in de grondstof koper via een ETF: een ETF wordt ook wel een tracker genoemd en volgt de kopermarkt in zijn algemeen. Dit betekent dat je geen afzonderlijke koperprijzen hoeft te volgen, maar de ontwikkeling van de hele markt in de gaten moet houden om winst te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *