Alternatief beleggen: beleggen in social media

Naast het beleggen in standaard beleggingsproducten als valuta en edelmetalen, is het ook mogelijk om op een alternatieve manier geld te verdienen met beleggingen. Eén van de alternatieve manieren om geld te verdienen door geld te investeren in beleggingen, is door geld te beleggen in social media. Wat het beleggen in social media precies inhoudt en hoe dit werkt, lees je in dit artikel.

Beleggen in social media: een korte introductie

Tien jaar geleden bestonden er nog niet zo veel social media netwerken en werken deze netwerken nog niet eens bij deze naam genoemd, maar tegenwoordig is dit wel anders. Van Twitter tot Facebook, Google+ en Instagram: er zijn vele social media netwerken die jou de mogelijkheid geven om een account aan te maken en jezelf online te presenteren. Niet in alle social media netwerken kan geïnvesteerd worden als belegger, maar er zijn enkele social media netwerken die hun aandelen wel op de beurs verkopen. Koop je een aandeel van een social media netwerk als Twitter, Facebook, YouTube en Google+, dan kun je als belegger profiteren van de mogelijke groei van de waarde van deze social media netwerken en de aandelen van deze social media netwerken.

Beleggen in social media: zo werkt het

Over het algemeen zijn er twee manieren om te beleggen in social media. Ten eerste kun je een belegging doen in social media door naar de beurs te gaan en een of meerdere aandelen van een specifiek social media netwerk te kopen. Gaat het goed met het betreffende social media netwerk, dan kun je hiervan profiteren. Een iets meer toegankelijke manier om te beleggen in social media netwerken, is door bij een online broker in CFD’s te investeren. In dit geval koop je geen echte aandelen om te profiteren van een hogere waarde van social media netwerken, maar profiteer je van de stijgende waarde door jouw CFD’s te verkopen als deze in waarde stijgen door goede prestaties van het bedrijf in kwestie. Je bent dus geen eigenaar van de aandelen en een deel van het bedrijf, maar speculeert gewoon op de waarde van het bedrijf met CFD’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *