Bank of England heeft macht om pond verder te laten zakken

De Bank of England heeft grote macht als het om de waarde van het Britse pond aankomt. Besluit de bank een renteverlaging in het Verenigd Koninkrijk door te voeren, dan verwachte valuta-analisten dat de waarde van het Britse pond op een nieuw 31-jarig dieptepunt zal komen met een waarde van 1,20 dollar.

Bank of England: Britse recessie moeilijk te voorkomen

De Britse centrale bank heeft het monetaire beleid al versoepeld, maar experts verwachten dat de Bank of England nog niet klaar is met het versoepelen van het beleid. Zelfs als het monetaire beleid verder wordt versoepeld, kan waarschijnlijk niet voorkomen worden dat de Britse economie in een recessie terecht komt. Wat er wel gaat gebeuren door de maatregelen van de centrale bank, is dat het Britse pond in het komende jaar naar een nieuw dieptepunt van 1,20 dollar zal zakken. Sommige experts houden zelfs rekening met het doomscenario dat het Britse pond op hetzelfde niveau komt te staan als de Amerikaanse dollar, maar hier is nu nog geen aanwijzing voor.

Het nieuwe dieptepunt van 1,20 dollar zal waarschijnlijk de bodem van de Britse munt worden. De Britse economie verkeert namelijk in een betere positie om te herstellen van de recessie dan de landen op het Europese vasteland.

Nog even wachten op maatregelen Bank of England

De gouverneur van de Bank of England liet het monetaire beleid bij de vergadering van afgelopen maand nog even ongewijzigd. Hij zei meer tijd nodig te hebben om economische gevolgen van het besluit de EU te verlaten, grondig te onderzoeken. Experts verwachten dat de Bank of England bij de beleidsvergadering van deze maand zal aankondigen dat de rente verder verlaagd zal worden. Is dit inderdaad het geval, dan zal de waarde van het Britse pond snel verder dalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *