Begin je met beleggen? Lees dan deze basisregels

Als je begint met beleggen, wil je natuurlijk zo veel mogelijk winst maken met jouw investeringen. Wie de juiste beslissingen maakt bij het beleggen kan inderdaad veel winst opstrijken, maar je kunt ook flinke verliezen maken als je niet de juiste keuzes maakt. Wil jij jouw rendement zo hoog mogelijk houden, zodat je zo veel mogelijk winst opstrijkt door jouw investeringen? Lees dan in dit artikel welke vier regels je in ieder geval moet hanteren als je begint met beleggen en maak van jouw investering een groot succes.

Basisregel #1: zet je in

Veel beginnende beleggers gaan er vanuit dat ze slapend rijk worden als ze beleggen. Dit lijkt misschien wel zo door de vele succesverhalen op het internet, maar het tegendeel is waar. Wil je rijk worden door middel van beleggen, dan moet je je inzetten.

Basisregel #2: verdiep je in de markt

Een succesvol belegger weet precies wat er op dit moment speelt op de financiële markt. Natuurlijk kun je niet dag en nacht bezig zijn met de laatste marktontwikkelingen, maar het is in ieder geval belangrijk om regelmatig het nieuws te kijken en op de beurspagina van Nu.nl te kijken.

Basisregel #3: investeer nooit meer dan je kunt missen

Zeker als je in het begin veel winst maakt met jouw beleggingen, is het interessant om nog meer te investeren en je winst op deze manier nog groter te laten worden. Veel investeren is prima, maar je moet nooit meer investeren dan je kunt missen. Zet daarom nooit al je spaargeld in, maar hou altijd geld achter de hand voor eventuele onverwachte situaties. Gaat de wasmachine kapot, dan moet je namelijk wel een nieuwe kunnen betalen. Zit al jouw geld in beleggingen, dan is dit niet mogelijk zonder producten te verkopen.

Basisregel #4: gebruik de kennis van anderen

Heb je zelf niet zo veel kennis met betrekking tot het handelen in diverse beleggingsproduct? Vergroot dan niet alleen je eigen kennis, maar gebruik ook de kennis van anderen. Lees blogs van experts, verdiep je in strategieën van succesvolle beleggers en lees artikelen van financiële goeroes om zo veel mogelijk kennis van andere mensen over te nemen. Let overigens wel goed op dat je betrouwbare bronnen raadpleegt, want je hebt niets aan de kennis van iemand die geen idee heeft wat hij of zij zegt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *