Beginnen met beleggen? Investeer alleen geld dat je kunt missen

Het is een veelgemaakte fout onder beleggers: te veel geld investeren. Je hebt misschien wel veel geld op je rekening staan, maar dit wil nog niet zeggen dat je al dit geld kunt investeren. Je moet er namelijk rekening mee houden dat je geïnvesteerd geld wel even kwijt bent. Kun je het geld niet te lang missen, dan kun je in de problemen komen door je enthousiasme bij het investeren van een deel van je vermogen. Gouden tip: investeer alleen geld dat je direct kunt missen en ook voor langere tijd kunt missen, zodat je niet in de problemen komt met jouw investering.

Weinig geld om te beleggen? Geen probleem!

Heb je kritisch naar jouw vermogen gekeken en ben je erachter gekomen dat je maar weinig geld direct en voor langere tijd kunt missen? Dan betekent dit niet dat je geen geld meer kunt beleggen. Het is namelijk ook mogelijk om kleinere bedragen te investeren, zoals bijvoorbeeld het maandelijkse bedrag van 100 euro. Je gaat er geen duizenden euro’s mee verdienen per maand, maar het is wel een goede manier om te beginnen met beleggen als je niet zo veel geld hebt. Heb je later meer geld, dan kun je het maandelijkse bedrag om te beleggen altijd nog verhogen.

Beginnen met beleggen: oefen met een klein bedrag

Ook als je meer kunt missen als beginnende belegger, raden wij je aan om met kleine bedragen te beginnen met investeren. Gaat er iets mis door een gebrek aan kennis, het niet begrijpen van het online platform van de broker of een ander beginnersprobleempje, dan ben je in ieder geval niet meteen een groot deel van je vermogen kwijt. Gaat het goed met beleggen, dan verhoog je het maandelijkse bedrag langzaamaan om iedere keer wat meer te beleggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *