Beleggen voor beginners: dit is de grootste valkuil

Door de opkomst van online brokers is het steeds eenvoudiger om te starten met beleggen. Verdien je niet meer voldoende aan de rente van jouw spaarrekening en wil je jouw gespaarde vermogen toch voor je laten werken, dan kun je starten met beleggen om jouw vermogen op een leuke en vrij gemakkelijke manier te vergroten.

Door de opkomst van beginnende beleggers op de beurs, worden er over het algemeen ook meer fouten gemaakt bij het beleggen. Beginnende beleggers weten vaak namelijk wel waar ze aan beginnen, maar maken zeker in het beginstadium nog wel cruciale fouten die uiteindelijk voor verlies zorgen. Ben jij een beginnende belegger en wil je leren van de fouten van anderen? Lees dan in dit artikel wat de grootste valkuil van beginnende beleggers is en voorkom dat ook jij deze fout maakt.

Grootste valkuil beginnende beleggers: beleggen zonder plan

De meest gemaakte fout onder beginnende beleggers, is dat zij gaan beleggen zonder plan. Ze denken wel na waar ze in willen beleggen en hoeveel ze ongeveer uit willen geven aan het beleggen van geld, maar er wordt niet goed nagedacht over de lange termijn van het beleggen. Als je geen plan maakt, weet je eigenlijk niet waar je naartoe werkt en blijf je oneindig op dezelfde manier aan het investeren. Wil je dit voorkomen, dan is het belangrijk om richting voor jezelf te creƫren bij het beleggen. De beste manier om dit te doen, is door een beleggingsplan op te stellen.

De inhoud van een beleggingsplan

Het maken van een beleggingsplan klinkt ingewikkeld, maar in feite is dit vrij eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen om een beleggingsplan op te stellen, is jezelf een aantal vragen stellen en de antwoorden van deze vragen voor jezelf op te schrijven. Enkele vragen die je jezelf kunt stellen, zijn de volgende:

  1. In wat voor producten wil ik beleggen en waarom?
  2. In wat voor producten wil ik niet beleggen en waarom niet?
  3. Welk deel van mijn vermogen wil ik maximaal beleggen?
  4. Wanneer heb ik mijn beleggingsgeld weer nodig?
  5. Wat zijn de gevolgen als ik een fout maak en mijn geld verlies?
  6. Wat wil ik bereiken met het investeren van mijn vermogen?
  7. Wanneer ben ik tevreden met mijn beleggingen?
  8. Welk rendement verwacht ik?
  9. Hoeveel risico wil ik nemen?

Schrijf alle antwoorden op en je hebt een leidraad bij het beleggen. Deze leidraad helpt je de juiste keuzes te maken, zodat je jouw investeringen op een slimme manier doet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *