De loterij gewonnen? Investeer meteen in een financieel adviseur

Heb je de loterij gewonnen, dan ben je natuurlijk eerst alleen maar bezig met feesten. Worden de slingers naar beneden gehaald, dan is het tijd om na te denken over de toekomst. Wij adviseren je daarom dat de eerste investering die je doet als miljonair, een investering in een financieel adviseur wordt.

Een financieel plan maken met een financieel adviseur

Heb je voorheen altijd enkele duizenden euro’s op je spaarrekening gehad en heb je nu ineens miljoenen op je lopende rekening, dan verandert er ontzettend veel. Kun je niet goed omgaan met de veranderingen, dan is de kans groot dat je jouw miljoenenprijs na een paar jaar helemaal hebt uitgegeven. Zeker als het zo’n hoge prijs is als nu bij EuroMillions vergeven wordt. Wil je dit voorkomen, dan raden wij je aan om met een financieel adviseur om de tafel te gaan zitten en samen een financieel plan op te stellen.

In een financieel plan zet je globaal neer wat je met jouw geld gaat doen. Je kijkt hierbij naar wat jij belangrijk vindt en waar je jouw gezin mee kunt helpen, niet naar wat de adviseur het beste vindt. De adviseur helpt je alleen door advies te geven en het plan uit te werken, zodat je echt duidelijke richtlijnen hebt voor het verstandig uitgeven van jouw geld.

Veel verstand van geld? Huur dan toch een financieel adviseur in

Heb je zelf veel verstand van financiën, bijvoorbeeld omdat je een soortgelijke studie gedaan hebt of zelfs in de branche werkzaam bent? Huur dan toch een financieel adviseur in, want het beoordelen van je eigen situatie is heel anders dan het beoordelen van de situatie van een ander. Daar komt nog bij dat onafhankelijk advies altijd nuttig is, of je hier nu wel of niet iets mee doet. Ook als je denkt dat je het wel alleen aan kunt, raden wij je aan om er niet alleen voor te gaan staan en een adviseur in de arm te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *