De vijf voordelen van het fysiek investeren in goud

Steeds meer beleggers doen het: in (fysiek) goud investeren. Goud is niet alleen een interessant beleggingsproduct om wat meer spreiding aan te brengen in de beleggingsportefeuille, maar is bovendien een veilige haven als het wat minder goed gaat met de financiële markten. Toch zijn dit niet de enige twee voordelen van het investeren in fysiek goud, want een investering in deze grondstof brengt nog veel meer interessante pluspunten met zich mee. Welke voordelen er nog meer zijn, lees je op deze pagina.

Er is geen tegenpartij risico

Een groot voordeel van het investeren in goud, is dat de waarde van goud niet afhankelijk is van de prestatie van een bepaalde tegenpartij. Dit betekent dat er geen tegenpartij risico of counterparty risk is bij het investeren in goud, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een investering in aandelen of obligaties.

Goud kan niet worden bijgemaakt

Goud is schaars en dit komt omdat je deze grondstof niet zelf bij kunt maken. Er komt alleen extra goud in omloop als er weer wat goud wordt gevonden in de goudmijnen, waar je zeker van kunt profiteren als belegger met goud in het bezit.

Goud is niet inflatiegevoelig

De waarde van goud kan maar moeilijk beïnvloed worden door de mens. Daarnaast neemt de waarde van goud niet jaarlijks af, zoals bijvoorbeeld wel bij geld gebeurt. Bij goud is er geen sprake van inflatie en ook niet van ontwaarding.

Goud kan niet vergaan

Blijf je even zitten met je gouden munten of goudbaren omdat je de grondstof niet kwijt wil of niet kwijt kunt? Dan hoef je je geen zorgen te maken dat je investering vergaat, want goud kan niet vergaan.

Goud is een algemeen aanvaard waardeproduct

Goud wordt over de hele wereld erkend als algemeen aanvaard waardeproduct. Dit betekent dat je goud over de hele wereld als ruilmiddel kunt gebruiken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld papiergeld of muntgeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *