Drie redenen waarom een overname van Delta Lloyd logisch is

Een paar dagen geleden is het nieuws naar buiten gekomen dat NN Group een bod heeft gedaan op Delta Lloyd. Het bod van 2,4 miljoen euro kwam voor veel mensen uit de lucht vallen, maar eigenlijk is het best logisch dat NN Group zoveel geld wil neerleggen voor het bedrijf. In dit artikel geven we je drie redenen waarom een overname van Delta Lloyd door NN Group logisch is.

Reden 1: Delta Lloyd heeft niet veel geld

Kijken we naar de grootste verzekeraars in Nederland (NN Group, Delta Lloyd, Achmea, ASR, Aegon en Vivat Verzekeringen), dan zien we dat Delta Lloyd voor een lange tijd de slechtste kapitaalpositie heeft gehad. Dit jaar heeft het bedrijf de positie een beetje weten te verbeteren door extra aandelen uit te geven, maar het gaat nog altijd niet goed met het kapitaal van het bedrijf. Sinds het begin van 2015 verloor de verzekeraar zelfs twee derde van de waarde op de beurs, waar NN Group zeker van kan profiteren bij het doen van een (laag) bod.

Reden 2: NN Group heeft genoeg geld te besteden

Delta Lloyd moest aandelen uitgeven om extra geld op te halen bij beleggers, maar NN Group heeft helemaal geen last van een geldtekort. Sterker nog, volgens diverse experts heeft NN Group zelfs te veel geld en moet het geld van het bedrijf aan het werk gezet worden. Door Delta Lloyd mogelijk over te nemen, zou de verzekeraar dit op een aantrekkelijke manier kunnen doen.

Reden 3: het verdienmodel van verzekeringsbedrijven staat onder druk

Verzekeringsbedrijven hebben al langer moeite om geld binnen te halen, onder andere door de lage rente op obligatiebeleggingen. Daar komt nog bij dat veel verzekeraars hun verdienmodel om moeten gooien in de nasleep van de woekerpolis-affaire, wat hen veel geld kost. Een goede manier om de winstmarge te verbeteren en de hoge kosten van de woekerpolis-affaire te kunnen dragen, is door een overname te doen en zo het verdienmodel aan te passen. Zou NN Group Delta Lloyd inderdaad overnemen, dan zet het bedrijf een grote stap in de goede richting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *