FNV ziet noodzaak ontslagen Blokker niet

Blokker kondigde begin deze week een ontslagronde aan. 440 medewerkers van het huishoudmerk zouden binnenkort hun baan kwijt zijn. Dat komt neer op 6 procent van de in totaal 7200 medewerkers. Een noodzakelijke stap voor de zwoegende winkelketen? De FNV ziet het niet. Zo luidt althans de balans die voorzitter Twan van Lieshout opmaakt na de gesprekken die dinsdag door de vakbonden met de directie van Blokker zijn gevoerd.

De directie van Blokker heeft de bonden uitgebreid geïnformeerd, tot (deels) genoegen van deze bonden. Toch kan Van Lieshout nog niet stellen overtuigd te zijn door de directie. Laatstgenoemde heeft beloofd met meer informatie te komen als verdere argumentatie voor de ontslagen die gaan vallen.

Uiteraard strijden de bonden voor een fatsoenlijke regeling waar de gevallen werknemers gebruik van kunnen gaan maken. Een sociaal plan moet de ontslagen Blokker-employees opvangen en helpen om zo snel mogelijk weer bij een ander bedrijf terug in het zadel te klimmen. Blokker heeft hiervoor al de eerste ideeën op tafel gelegd. Hoewel voorzitter Van Lieshout er in eerste instantie positief op reageert (met een slag om de arm), benadrukt hij dat de weg naar een akkoord nog een lange zal zijn.

Heet hangijzer voor het akkoord is nog steeds de verdere flexibilisering van werktijden. Van Lieshout spreekt de angst uit dat deze contracten te klein worden voor werknemers om nog redelijk van te kunnen leven, en benadrukt er alles aan te zullen doen om dat tegen te gaan. Blokker heeft daarover gezegd in ieder geval een minimum te zullen vaststellen.

Blokker heeft sterk te lijden onder de toegenomen concurrentiedruk in de retailsector en de impact van de financiële crisis. Vooral de opkomst van discounter Action heeft de huishoudketen hard geraakt. Action heeft in Nederland, België en Frankrijk zo’n 500 winkels.

Volgende week woensdag komt er een vervolg op dit verhaal. Dan praten de bonden opnieuw met de directie van Blokker.

Door de acties komen verschillende gezinnen in de problemen. Ontslag betekent minder inkomen, en minder inkomen betekent dat er bezuinigd moet worden op het huishoudbudget. Of er wordt extra geld geleend om deze periode tussen 2 banen te overbruggen, bijvoorbeeld door het afsluiten van een minilening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *