Grootste pakketvervoerder van China wil naar de beurs

Als er een groot Chinees bedrijf naar de beurs gaat, is dit altijd goed nieuws. Het laatste grote bedrijf uit China dat zich op de beurs begaf, was webwinkel Alibaba. Dit is alweer een tijdje geleden, maar nu komt er mogelijk weer een groot bedrijf uit China op de beurs. ZTO Express, die naar eigen zeggen de grootste pakketvervoerder van China is, wil namelijk deze maand nog naar de beurs van Wall Street.

Grootste beursgang sinds Alibaba

Gaat ZTO Express inderdaad de beurs op in Amerika, dan is er sprake van de grootste beursgang van een Chinees bedrijf sinds de beursgang van het populaire bedrijf Alibaba. Beleggers die deze beursgang interessant vonden, wordt dan ook aangeraden om goed op te letten en ZTO Express goed in de gaten te houden.

ZTO Express wil namelijk nog deze maand 72,1 miljoen aandelen uitgeven tegen een koers tussen de 16,50 dollar en 18,50 dollar per aandeel. Met een verwachte opbrengst van 1,5 miljard dollar moet het de grootste beursgang worden sinds de beursgang van e-commerce reus Alibaba. Dit bedrijf haalde in 2014 maar liefst 25 miljard dollar op bij beleggers.

ZTO Express: een korte kennismaking

Naar eigen zeggen is ZTO Express de grootste en belangrijkste pakkethandelaar van China. Vorig jaar verstuurden de Chinezen maar liefst 21 miljard pakjes aan elkaar en dit is anderhalf keer zo veel als de Amerikanen naar elkaar stuurden in datzelfde jaar. ZTO Express zegt 14 procent van de totale pakketmarkt te beheersen, wat betekent dat ze een groot deel van de 21 miljard pakketjes hebben mogen versturen in China. Het bedrijf verstuurt onder andere pakketten voor Alibaba en JD.com.

ZTO Express kiest er overigens niet voor niets voor om in Amerika naar de beurs te gaan, in plaats van in het eigen land. Zo gaat het bedrijf speciaal naar Amerika omdat beleggers hier beter kunnen cashen, wat een beursgang hier aantrekkelijker maakt dan in China.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *