Handelen in hefboomproducten: dit zijn de voor- en nadelen

Investeer je in turbo’s, speeders of sprinters, dan investeer je in hefboomproducten. Hefboomproducten zijn producten waar je een klein bedrag in moet investeren, maar waar je mogelijk veel winst mee kunt maken door de hefboomwerking van de beleggingsproducten. Klein nadeel: de hefboom kan ook tegen je gaan werken en dit betekent dat je verlies uitvergroot wordt als het mis gaat. Meer weten over de voordelen en nadelen van hefboomproducten, bijvoorbeeld omdat je eraan zit te denken om in hefboomproducten te investeren? Lees dan meer over de plus- en minpunten van deze producten op deze pagina.

De voordelen van hefboomproducten

Er zijn enkele pluspunten verbonden aan het handelen in hefboomproducten als turbo’s, speeders en sprinters. Ten eerste heb je bij hefboomproducten altijd een vastgesteld maximumverlies, waar je nooit overheen kunt gaan. Maak je verlies, dan weet je in ieder geval hoeveel verlies dit maximaal is. Een ander voordeel van de beleggingsproducten met hefboom, is dat je geen maximum looptijd hebt en zo lang of zo kort kunt handelen als je zelf wil. Ook kun je zowel long- als shortposities innemen en hierdoor houd je de vrijheid tijdens het handelen.

Het belangrijkste voordeel van het handelen in hefboomproducten, is natuurlijk de hefboomwerking van de producten. Je investeert weinig, maar je kunt wel veel winst maken als je goed investeert.

De nadelen van hefboomproducten

Naast het feit dat de hefboomwerking ook negatief kan werken, brengt het handelen in hefboomproducten nog enkele nadelen met zich mee. Denk hierbij aan het feit dat je indirect rente moet betalen, maar ook dat je over het algemeen grotere spreads hebt (bijvoorbeeld ten opzichte van CFD’s). Het laatste nadeel van hefboomproducten, is dat de stoploss die je hebt bij alle partijen in de markt bekend is. Dit kan in je nadeel werken en is dus zeker een minpunt te noemen.

Vind je de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen, dan is het de moeite waard om eens in hefboomproducten te handelen. Zie je dit juist andersom, dan kun je beter op zoek gaan naar een ander beleggingsproduct om een deel van jouw vermogen in te steken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *