Opvallend: Amerikaanse basisschoolkinderen leren te beleggen

In Amerika lijken ze van mening te zijn dat je niet te vroeg kunt beginnen met beleggen. Hier deden sommige basisschoolleerlingen namelijk mee aan een wedstrijd, waarbij het doel was beter te leren beleggen. Het gaat om een beleggings-simulatiespel, dat ook wel The Stock Market Game wordt genoemd en op diverse basisscholen in de VS als wedstrijd gespeeld wordt.

The Stock Market Game: wat houdt het in?

Kinderen die meespelen met The Stock Market Game, krijgen de virtuele som van 100.000 dollar op hun neppe rekening gestort. Dit geld moeten ze gebruiken om beleggingen te doen en uiteraard zo veel mogelijk rendement te halen. Het is de bedoeling bedrijven te onderzoeken, op waarde te schatten en vervolgens wel of niet aan het portfolio toe te voegen.

Door met The Stock Market Game mee te spelen, leren kinderen al op een jonge leeftijd hoe ze bedrijven op waarde moeten schatten voor beleggingen met hoge rendementen. Hier zouden ze in de toekomst profijt van kunnen hebben en zeker als ze hun vaardigheden blijven ontwikkelen.

Winnaars The Stock Market Game: twee tienjarigen

De twee winnaars van de vorige editie van The Stock Market Game zijn twee tienjarigen, die zelf hadden achterhaald dat aandelen van bedrijven als Alphabet, Apple en chocoladeproducent Hershey wel interessant waren voor hun portfolio. Het rendement van hun beleggingen is niet bekend, maar hoogstwaarschijnlijk gaat het wel om grote bedragen.

Wij zijn benieuwd of Nederlandse basisscholen mogelijk ook meer aandacht gaan besteden aan beleggen, maar betwijfelen dit ten zeerste. Kinderen leren hoe ze geld moeten verdienen door geld slim te investeren, lijkt ons toch meer iets voor een land als Amerika. Uiteraard heb je als ouder wel de vrijheid om je kind zelf meer te leren over beleggen, waarbij je jouw eigen kennis als belegger kunt gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *