Succesvol beleggen? Blijf je verdiepen in de markt

Of je nu in aandelen belegt, handelt in valuta of staatsobligaties koopt om geld te verdienen met jouw vermogen: de sleutel tot succesvolle beleggingen zit in het in de gaten houden van de wereld om je heen. Beleg je in aandelen, dan kun je door de markt in de gaten te houden snel achterhalen welke beslissingen je moet nemen om het hoogste rendement te behalen. Handel je in valuta, dan zijn de ontwikkelingen in de globale economie erg belangrijk voor de koers en dus voor jouw succes als belegger. Zoek je een betrouwbaar land met goede cijfers om een staatsobligatie uit te geven, dan is het ook zeker belangrijk om de lokale economie van dit land in de gaten te houden. Verdiep je je niet in de cijfers? Dan beleg je met onvoldoende kennis om de juiste beslissingen te maken en is de kans groot dat jouw beleggingen niet goed uitpakken.

Verdiepen in de markt: situatie vroeger

Mensen die al vroeg zijn begonnen met beleggen, waren mogelijk al met het vergroten van het vermogen bezig toen er nog geen internet was. Wilde je je vroeger in de globale economie en andere ontwikkelingen in de wereld verdiepen, dan las je de krant. Hierbij keek je niet alleen naar de standaard nieuwsitems op de voorpagina, maar ook naar de nieuwsitems op de beurspagina van de krant. Hier vind je onder andere koersen van verschillende valuta, koersinformatie van AEX in Amsterdam en de koersen van beursgenoteerde bedrijven. Las je de beurspagina goed door, dan was je weer helemaal op de hoogte.

Verdiepen in de markt: situatie nu

Sinds het ontstaan van het internet is de manier van het verdiepen in de markt helemaal veranderd. Nu is de beurspagina in de krant niet meer de belangrijkste informatiebron, maar kijken beleggers voornamelijk op het internet wat er op de markt speelt. Het internet heeft namelijk niet alleen meer informatie, maar kan actuele informatie ook sneller posten. Dit betekent dat je op het internet altijd het nieuwste van het nieuwste leest, terwijl je in de krant cijfers en nieuwtjes krijgt die al zeker een dag eerder op papier gezet zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *