Uitstekende prestaties van Nike

Het gaat goed met de Amerikaanse producent van sportschoenen en sportkleding, Nike. Midden december 2014 liet het tweede kwartaal van Nike’s gebroken boekjaar een flinke winstgroei zien.

Forse winst- en omzetstijging

De winst van 655 miljoen dollar oversteeg de prognoses van analisten. De winst lag 23 procent hoger dan die in het jaar ervoor. De omzet bedroeg 7,4 miljard dollar, een stijging van maar liefst 15 procent.
Afgezien van de golfsport lopen alle takken van sport bij Nike goed. Tot april 2015 is de orderportefeuille maar liefst 7 procent meer gevuld dan in het jaar ervoor. De slotkoers van het aandeel op de beurs van New York bedroeg op vrijdag 16 januari 2015 92,99 dollar. Een flink stuk hoger dan de waarde die het aandeel begin 2014 had.

Chinese groeimarkt

Ook Nike beweegt zich intensief op de groeiende Chinese markt. Speciaal voor deze markt ontwikkelde het een verbeterde versie van de Air Force 1. Deze Air Force 1 ‘Nai Ke’ zal alleen op de Chinese markt worden uitgebracht en is bestemd voor de steeds rijker wordende Chinese middenklasse. De schoen met versmald voetbed is gemaakt van luxer materiaal en heeft op de achterzijde in Chinese karakters de naam Nai Ke staan.

Back to the Future

Nike staat dit jaar ook om andere reden extra in de aandacht. Het is dertig jaar geleden dat de legendarische film ‘Back to the Future’ uitkwam. De hoofdrolspeler Marty McFly (Michael J. Fox) reisde in deze film naar 21 oktober 2015. De film wordt gekenmerkt door coole gadgets die in 1985 nog niet bestonden maar voor dit jaar toen wel werden verwacht. Een van die gadgets was de Nike schoen met zelfstrikkende veters die de hoofdrolspeler droeg. Al jaren wordt Nike gevraagd om echt zo’n schoen op de markt te brengen. Het bedrijf heeft nu beloofd om de schoen in 2015 inderdaad te introduceren. Op deze schoen met Automatic Lacing System heeft Nike inmiddels ook patent aangevraagd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *