Valutamarkt maakt dagelijks gigantische omzetten

De valutamarkt is wereldwijd de grootste markt. Elke dag wordt meer dan 3,2 triljoen dollar verhandeld. Op de valutamarkt kunnen valuta worden aangekocht en ook weer worden verkocht. Hierbij wordt gespeculeerd op koersstijgingen en koersdalingen. De valutahandel wordt ook wel forex trading genoemd, omdat zogenaamde foreign exchange worden verhandeld.

Allerlei factoren beïnvloeden de koers

Uiteraard worden deze bewegingen veroorzaakt door allerlei variabele factoren. Economische gebeurtenissen hebben op de waarde van een munt grote invloed. Het is om die reden dat een toespraak die een president van een Nationale Bank houdt, altijd omfloerst wordt uitgesproken. Plotselinge reacties moeten door de uitgesproken woorden niet ontstaan.
Ook politieke gebeurtenissen zoals een machtswisseling aan de top door verkiezingen of andere oorzaak, kunnen de wisselkoers in meer of mindere mate beïnvloeden.
Natuurlijk zorgen ook ernstiger zaken als overstromingen, orkanen en terroristische aanslagen voor een plotselinge negatieve invloed op de waarde van een munt.

De vier belangrijkste munten

Aangezien in de valutamarkt veel geld omgaat, worden naast grote winsten ook forse verliezen geleden. De grootste handelsstroom vindt plaats in Amerikaanse Dollars (USD). Daarnaast zijn ook de Euro, het Britse Pond en de Japanse Yen erg populair.Het aankopen van vreemde valuta brengt altijd de verkoop met zich mee van de munt waarmee de aankoop wordt gedaan. Feitelijk vinden dus steeds twee transacties plaats.

Realtime wisselkoersen

De waarde van een munt is erg gevoelig en reageert geregeld op het wereldnieuws. Wilt u in een bepaalde munt beleggen, dan is het van belang om eerst de positie van deze munt goed te verkennen. Op deze wijze krijgt u een beter zicht op voorspelbare bewegingen en nemen uw kansen op voordeel toe.
Valutahandel vindt dag en nacht plaats. Deze handel gebeurt helemaal online. Overweegt u om zich met valutahandel te gaan bezighouden, zoek dan eerst naar een goede website zodat u zicht krijgt op realtime wisselkoersen van valuta over de hele wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *